maanantai 1. helmikuuta 2010

Ehjänä perillä

Peloista huolimatta yksikään lentokone ei pudonnut matkalla eivätkä junat vyöryneet alas alppien rinteitä. Tällä hetkellä aikaa tapetaan vähän ruotsinlaivan hyttiä pienemmässä tilassa, josta löytyvät sänky, pöytä, pieni lipasto, kaappi sekä luksuksena oma lavuaari. Vessat ja suihkut ovat yhteiskäytössä, kuten myös olohuone ja "keittiö", jotka kaikki jaetaan koko asuntolan kerroksen kanssa, parhaillaan siis 30-40 henkilön kesken. Tosin meidän kerroksessa ihmisiä ei ole ihan niin paljoa, ja osa huoneista on tyhjillään. Rakennus itsessään on vanha ja remontoimaton, mutta kaikki oleellinen on saatavilla ja vielä kohtuu edukkaaseen hintaan.

Itse matka tänne ulkomaille sujui mainiosti, koneet olivat kohtuu hyvin aikataulussa (lukuunottamatta pieniä teknisiä ongelmia Berliinistä lähtiessä) ja julkisilla pääsi liikkumaat erittäin hyvin. Berliinin lentokentällä päästiin Jannen kanssa myös tekemään tuttavuutta turvamiesten kanssa takahuoneeseen, epäilivät kai meitä huumekuriireiksi. Kumihanskoilta kuitenkin vältyttiin ja housut pysyivät jalassa, turvamiehille riitti että pääsivät hinkkaamaan läppäreitä.

("Moottorin venttiilissä vikaa, koitamme hoitaa asian mahdollisimman nopeasti." On joitain asioita mitä ihminen ei halua kuulla tai nähdä minuuttia ennen lähtöä)

Ensimmäinen yö vietettiin Wienissä hotellissa, joka oli hintaisekseen todella tilava. Tosin koskaan ennen ei ole tarvinnut vessaan mennessä laittaa takkia päälle, itävaltalaisilla kun tuntuu olevan omanlaisensa käsitys ilmastoinnista. Sen tehtävää hoiti n. 30 cm kokoinen suorakulmainen reikä joka oli peitetty ohuella pelliritilällä.

Illalla teimme pienen lenkin kaupungilla, eksyimme jonkun jääradan 15-vuotisjuhlille ja ihastelimme paikallista arkkitehtuuria. Kulinaristisen tarpeemme täytti paikallinen mäkkäri, joskin ympäri Wieniä oli pieniä kebabkojuja joissa myytiin pieniä kebabhuikopaloja. Loppuilta kului hotellihuoneessa katsoen telkkaria (MTV:tä ja CNN:ää, ainoat kanavat missä kaikkea ei oltu dubattu saksaksi).


Muutamia kuvia Wienistä, harvemmin Suomessa näkee George Clooneyn kuvaa kahvimainoksessa kirkon seinässä

Sunnuntaina matka jatkui kohti Grazia, nykyistä olinpaikkaamme, josta Janne tai Juho saa kertoa lisää. Done my share, over and out!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti