torstai 4. helmikuuta 2010

Gösser...Österreichs bestes bier

Jumalten juomaa - ainakin melkein. Tosin meille suomalaisille riittää että 0,5l tölkkejä saa 24 kipaletta 15€, plussaa se on että laatukin on korkealla. Gösseriä tosiaan pannaan tuossa kulman takana elikkä tuote on ihan Grazilaista. Ensimmäisen Gösser ilta oli melko tumuisa ja vauhtia riitti aina 7 asti aamulla. Minut sai potkia 16 aikaan ylös, ainoastaan herra tietää kuinka kauan olisin nukkunut jos sällit ei olis tullu häiritsemään kauneusunia. Melko eriskummallista oli herätä auringon laskuun ja muutenkin lähteä kaupungille kun kaikki paikat oli menossa kiinni, mutta onneks sivistys iski ja käytiin nyhjäsemässä parin euron viiniä ilta juomisiksi.

Kummallista toimintaa näiltä muilta opiskelijoilta kun on kauhia älämölö 22 asti, jollon me alotellaan vasta illan leffalla ja viinillä. Jotain käytöstapoja tulisi opettaa näille! Päätettii koittaa myös miten keittiön uuni pelittää ja iskettii ranskalaisii ja kalapuikkoja sisään. Peltiähän ei ollut, joten iskettiin ritilälle foliota ja siihen päälle kauhia kakku raneja ja puikkoja. No puolen tunnin jälkeen huomattiin että eihän tää uuni mihinkää lämpene. Noh ei muutaku naapurin köksään lainaamaa hiukan uunia, joka toimi, mutta miten voi kestää ranskalaisten paistaminen 1,5h...Tonin masu ainaki huusi. Varsinkin kun tämä kehonrakentaja kaveri tarvii energiaa 2500kcal/päivä ja vähintään 3 ateriaa päivässä.
Näky oli tällane kun Toni tuli vessasta. Tätä jatkui 15 minuuttia, eikä pysty muistamaan miksi oli noin hauskaa. Ehkä muistin hämärtyminen liittyy allaolevaan kuvaan...


Uskallettiin vihdoin mennä ja ostaa biljetit ratikkaan. Oikeastaan syy siihen oli että ikeaan oli mahottoman pitkä matka. Näillä Itävaltalaisilla ei keskustassa ole, tai ei ainakaan löydetty, yhtään kauppaa joka olisi myynyt meille fiksun hintasia ruokailutarvikkeita. Näin oli pakko turvautua ruotsalaiseen osaamiseen ja mennä ikeaan, josta sitten tuli koko keittiö tilpehöörit hankittua. Paikallisten kaupanmyyjien englannin kielen taito on sen verran heikolla tasolla että pitänee ottaa Fahrplan (saksan kirja) kauniiseen käteen ja alkaa opettelemaan tosissaan tätä maskuliinista kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti