lauantai 6. helmikuuta 2010

Achtung, Milch und Wasser!

Kuten Janne jo mainitsikin, Ikeasta haettiin muutama päivä sitten edukkaaseen hintaan koko keittiötarpeet. Hinnalla niitä ei oltu pilattu, alle kahdella kympillä kattila, paistinpannu, wokkipanni ja kaikennäköistä tilpehööriä ruuanlaittoon. Samalla päätettiin syödä koti-ikävän välttämiseksi perinteisiä lihapullia, ja homma toimikin samalla kaavalla kuin Suomessakin. Ja koska paikalliset eivät aina ole kovin hyviä tai halukkaita puhumaan englantia (etenkään ne reilusti keski-iän ylittäneen kassa"neidit"), päätin monipuolisella ja laajalla saksan sanastollani (achtung, lederhosen, scheisse etc...) avata pelin kassalla juomia kysyttäessä. Edessäni oli kaksi tyhjää lasia, katsoin juurikin äsken mainitsemaa kassa"neitiä" kauniisti hymyillen, näytin kumpaakin lasia vuorotellen ja sanoin "Milch und wasser", eli maitoa ja vettä. Loogisesti ajatellen homman olisi pitänyt mennä nappiin, mutta eihän se mennyt. Kassalta vienosti epämääräinen katse minuun ja saksaa alkoi tulemaan. Kysyin kiltisti tarkennusta, englanniksi tietenkin, ja siinä vaiheessahan rouvan verenpaine alkoi nousemaan. Yhteistä kieltähän meillä ei ollut, ja olin henkisesti valmistautunut lähtemään juoksemaan karkuun lihapullieni kanssa. Hetkinen siinä meni saksaa kuunnellessa, kunnes rouva ei enää jaksanut välittää koko hommasta ja päätti olla ottamatta hintaa koko juomista. Myöhemmin juomia hakiessa selvisi, että maitoa sai pelkästään hyöryävänä kahvikoneesta pieninä annoksina...

Illalla kokonnuimme perinteiseen tapaan olohuoneeseen vertailemaan halpisviinejä, joiden laatu hintaan verrattuna on yllättänyt meidät totaalisesti! Lisäksi yllätyimme siitä, että parilla paikallisella kanavalla alkaa puolen yön jälkeen "miehistä" ohjelmaa, joskin K-15 merkinnällä, joten mistään mieltä korruptoivasta ohjelmasta ei tosiaan ole kyse. Juhon kanssa huomattiin tämä asia jo hotellissa ollessamme Wienissä, ja Janne oli vieläkin katkera kun ei silloin herätetty nukkuvaa katsomaan telkkaria.

Niin ja ollaanhan me käyty jo vähän kattelemassa nähtävyyksiäkin. Tehtiin tutkimusta raitsikoiden reiteistä ja kierrettiin pitkin paikkoja. Käytiin katsomassa mäen päällä sijaitsevaa Mariatrostin kirkkoa ja linjan toisessa päässä Eggenbergin linnaa, mutta sinne oltais jouduttu maksamaan pääsymaksu, joten jäätiin vaan porteille ihmettelemään. Paikalliset kirkot on aika mahtipontisia ja paikalliset ihmisetkin ottaa uskonnolliset asiat aika vakavasti. Alla muutama kuva kirkolta ja linnan portilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti