perjantai 12. helmikuuta 2010

Countdown to Saalbach...

Ensin alkuun pientä kommenttia liittyen tupakointiin. Kuten mainittu aikaisemmin, täällä tupakkaa saa polttaa melkein missä tahansa, harvassa ovat olleet ne paikat missä tupakointi on kielletty (meidän asuntola lukeutuu näihin, mutta eipä täällä ketään tunnu siitäkään välittävän). Käy sääliksi niitä kapinallisia, ketä väittää että Suomessa vietiin vääryydellä ihmisten oikeus polttaa baarissa ja sisällä. Kun menee pieneen paikalliseen istuskelupaikkaan, missä puolet porukasta polttaa, silmät kuivuu päähän puolen tunnin jälkeen ja vaatteet haisee seuraavana päivänä vielä kamalammalta kun illalla, miettii että onhan se oikeasti tosi asiallinen ratkasu mitä Suomessa tehtiin kaikkien kannalta. Jos on sitä mieltä edelleen että se on täysi vääryys, muuttakoon ulkomaille... Sainpahan sanottua!

Pitää myös kommentoida paikallisten opiskelijoiden siisteyttä. Vaikka itse en todellakaan ole kaikista kovin siivousfanaatikko, menevät paikalliset heittämällä ohi. Koska yhteiset tilat siivoaa päivittäin (paitsi viikonloppuisin) siivooja, tuntuu kaikilla olevan asenne että omia jälkiä ei tarvitse siivota. Tää koskee niin keittiötä, olohuonetta kuin vessaakin. Hyvänä esimerkkinä kreikkalainen naapurimme, ketä salaatin tehtyään ei koskenutkaan kaikkeen siihen scheisseen mikä meni leikkuulaudan ohi joko pöydälle tai lattialle. Mahto siivoojatäti innoissaan noukkia seuraavana päivänä tallattuja kaaleja ja paprikoita pitkin maita ja mantuja...

Sitten itse menneeseen viikkoon! Maanantai meillä oli kaksikin suurta tapahtumaa tiedossa: pyykin pesu (yövuoro, klo 00-06) ja biliksen pelaaminen paikallisten vaihtareitten kanssa. Pyykin pesu meni täysin puihin, siitä myöhemmin. Biliksen merkeissä tavattiin pari suomalaista ja yksi meksikolainen vaihtari, ketkä ovat olleet täällä jo yhden lukukauden, joskin toinen suomalaisista liittyy meidän posseen ja siirtyy kuun lopussa Kapfenbergiin. Biliksen jälkeen meidät houkuteltiin poikkeemaan kotibileissä eräällä opiskelija-asuntolalla, joskin tässä vaiheessa tuli huoli pyykeistä, sekä mieleemme juolahti että eihän meillä ole edes pesuainetta. Tämän vuoksi pakollinen kierto 24/7 huoltsikan kautta hakemaan pesuainetta, mutta eihän siellä mitään ollut. Tämän jälkeen pyykinpesu ja pesuaineen hommaaminen sai jäädä ensi kertaan (tai näinhän aluksi luultiin...). Asuntola johon lähdettiin, oli aivan eri luokkaa kuin meidän. Neljän henkilön ja viiden tähden solukämppä kattohuoneistossa, missä vielä iso parveke kaupunkinäkymällä. Repii siitä sitten huumoria tämän meidän asuntolan jälkeen. Paikalla oli kohtuu iso lauma vaihtareita, joiden kanssa tulimme hyvin juttuun. Jossain vaiheessa tuli juttua siitä että mistä ollaan kotoisin ja yksi kreikkalainen vaihtari sanoi Jannen ja Juhon näyttävän suomalaisilta(ja oli täysin myyty Juhon suomalaisesta nenästä) ja allekirjoittaneen näyttävän mukamas itävaltalaiselta(?).


Kuvassa näkyvä läpsy on omistettu Tuula-äitini sämpylöille, joista tuli juttua illan aikana ja joita kaivataan myös täällä ulkoimailla. Janne pääsi kokemaan ne viime kesänä, ehkä Juhon vuoro tulee ensi kesänä. Ne ketkä eivät ole niitä päässeet maistamaan, eivät tiedä mitä ovat menettäneet...

Kuten mainittu, pyykkireissu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mutta illalla/yöllä, teimme mahtavan löydön, mitä voitaisiin melkein verrata siihen jos Turun saaristosta löydettäisiin öljyä... Eteisessä puolikas paketti pyykinpesuainetta! Ystävällisesti ja nöyrästi menimme kysymään illan isännältä jos saisimme pienen määrän sitä mukaamme. Isäntä oli ideasta innoissaan ja tarjosi meille koko pakettia mukaan, mutta kohun hälvettyä päätimme ottaa mukaamme vain pariin pesukertaan riittävän määrän (säilytysastiana toimi kaljatölkki josta oli leikattu päällinen pois sekä kaapista löytynyt jätesäkki). Näin haaveemme puhtaista valkeista lakanoista oli jälleen elossa! (Tosin koko homma kariutui siihen että kotiin päästyämme aika ja motivaatio eivät enää riittäneet pyykin pesuun, sekä seuraavana päivänä kuulimme että meiltä olisi puuttunut myös paikallinen maksukortti millä masiinat toimii) Eli hyvä vaan ettei ees yritetty.

Tosin seuraava vapaa vuoro ennen Saalbachin(!!!!!) reissua sattui olemaan torstai aamulla klo 06-08, joka ei ajankohdaltaan ollut juurikaan paras mahdollinen, mutta pyykit saatiin pestyä.

Loppuviikosta teimme pakollisia hankintoja. Käytiin paikallisen urheiluliikkeen loppuunmyynnissä, josta itselleni käteen jäi oranssit(pirun komiat) toppahousut ja Juhon kanssa hankittiin megahalvat henkivakuutukset alepöydästä, laskettelukypärät(pirun komiat x 2). Kävimme myös vierailemassa Schlossbergin linnan raunioilla, näkymät olivat aikas komiat ympäri Grazia huolimatta lumisateesta. Kuvat lopussa kertoo enemmän...

Niin ja sitten itse tuleviin tapahtumiin... Huomenna lauantaina tosiaan lähtö jylhille ja massiivisille alpeille tutustumaan alppilajien kärkimaan tarjoamiin lumisiin ja mahtaviin rinteisiin! Viikko villien erämaitten koskematonta luontoa, pehmeiden puuterilumien sulavaa soljuntaa suksien alla, henkeäsalpaavia maisemia yhdessä megalomaanisen luonnon kanssa! (kuulostaa siltä että ihan kun tietäisin laskettelemisesta jotain...)

Mutta tosiaan luvassa viikko laskettelua, vuoristomaisemien ihailua ja toistemme seurasta nauttimista (sitähän tällä reissulla ei muuten pysty tekemään) ja tuleehan meille vieraaksi kaksi ammattilaskettelijaa Suomesta, ettei Jannen tarvitse jäädä yksin vahtimaan mua ja Juhoa... Viikon päästä luvassa huikeita tarinoita sekä upeita kuvia matkan varrelta!





3 kommenttia:

  1. tuulan sämpylät :P<3

    VastaaPoista
  2. Pirun komiat Tuulan sämpylät ja pirun komia pannu kaffe!! :P Hah nyt tiedän mitä tuon sulle tuliaisina Suomesta kun tullaan käymään!! :D -Leba-

    VastaaPoista
  3. tai siis teille tietysti ;)

    VastaaPoista